ຂົ້ວໄຂ່ ໃສ່ໄຂ່ມົດ ເມນູລາຊາ ເປັນ ເມນູຊັ້ນສູງ. ເພາະໄຂ່ມົດມາຈາກບ່ອນສູງ:) ແຕ່ ຄວາມແຊບນີ້ບໍ່ໃຫ້ວ່າເລີຍ (ເລຍສອກ) ແຖມມີໂປຣຕີນເຕັມໆ :)
1. ໄຂ່ມົດສົ້ມ 2 ຂີດ
2. ໄຂ່ໄກ່ 2 ຫນ່ວຍ
3. ຫອມບົວໃບ 2 ຕົ້ນ(ຊອຍ)
4. ຫອມທຽມ 2 ກີບ(ທຸບແລະຝັກ)
5.ຫມາກເຜັດ 2 ຫນ່ວຍ( ຊອຍ)
6. ຄະນໍ 1 ບ່ວງນ້ອຍ
7. ເກືອ ຍິບຫນຶ່ງ
8. ພິກໄທ ຍິບຫນຶ່ງ
9. ນ້ຳມັນພືດ 2ບ່ວງ
1. ຕອກໄຂ່ໃສ່ຖ້ວຍ, ຄະນໍ, ພິກໄທ, ຫມາກເຜັດ, ຫອມບົ່ວໃບຊອຍ. ແລ້ວຕີໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
2. ຕັ້ງກະທະໃຫ້ຮ້ອນ ເອົານ້ຳມັນລົງໃສ່ ໃຊ້ໄຟປານກາງ ໃສ່ກະທຽມ ພໍກະທຽມເຫລືອງຫອມ ກໍ່ເອົາໄຂ່ມົດລົງຂົ້ວ ໃສ່ເກືອຫນ້ອຍຫນຶ່ງ ຈາກນັ້ນເອົາໄຂ່ທີ່ຕີໄວ້ລົງ, ພິກໄຂ່, ພໍໄຂ່ສຸກ ກໍ່ຕັກເສີບໄດ້ເລີຍ.