ໜ້າຫຼັກສູດອາຫານລາວແຊ່ເຢັນ

ກະແລັມກະທິຫມາກພ້າວ

(2 ໂຫວດ) • ໂດຍ ສາວນ້ອຍ

4 ຄົນ · ງ່າຍ · 110 ນາທີ · ຖືກ

ອາກາດຮ້ອນໆ ບໍ່ຢາກ ອອກໄປນອກ. ຫາ ຫຍັງ ເຢັນໆກິນບໍ່? ແຕ່ວ່າ ມີກະທິ ຢູ່ໃນຕູ້ເຢັນ. ຊັ້້ນກະ ເຮັດກະແລັມ ກະທິໝາກພ້າວ ສູ່ເດັກໆ ກິນປ່ະ :)

ເຄື່ອງປຸງ

ວິທີເຮັດ

1. ເອົານ້ຳຫົວກະທິຫມາກພ້າວ ໃສ່ຖ້ວຍ+ເກືອ+ນ້ຳຕານ+ແປ້ງສາລີ+ກິ່ນວານີລາ ຄົນຕີໃຫ້ແປ້ງກັບນ້ຳຕານລະລາຍເຂົ້າກັນ.

2. ຈາກນັ້ນເອົາໄປຕົ້ມດ້ວຍໄຟອ່ອນຫາປານກາງ ໃຫ້ນ້ຳກະທິທີ່ປະສົມແລ້ວນັ້ນໃຫ້ຮ້ອນແຕ່ບໍ່ຟົດ ປິດໄຟ ຄົນຕະຫລອດແຕ່ຕອນຕົ້ມຈົນປິດໄຟໃຫ້ນ້ຳກະທິເຢັນ ແລ້ວໃສ່ກ່ອງທີປິດຜາໄດ້ ເອົາໄປແຊ່ຕູ້ເຢັນຊັ້ນແຂງປະມານ 4-5ຊົ່ວໂມງ

3.ນຳເອົາກະທິທີແຂງນັ້ນມາປັ່ນຈົນລະອຽດ ຈາກນັ້ນເຖໃສ່ກັບປິດຝາແຊ່ແຂງອີກ 5-6ຊົ່ວໂມງ

4. ຖືວ່າສຳເລັດ

ໂຫວດຂອງທ່ານ (1 ດາວ = ບໍ່ມັກ, 5 ດາວ = ມັກຫຼາຍ)


ຄຳເຫັນ


ເບິ່ງເພີ່ມ

 
ລິ້ງນີ້ໄດ້ຖືກກ໋ອບປີ້ໄວ້ແລ້ວ