ເບິ່ງດີໆ ສູດນີ້ ງ່າຍໆ ແຕ່ແຊບ. ສ່ວນ ເຂົ້າຈີ່ນັ້ນ. ໄປຊື້ ສຳເລັດ ຢູ່ຮ້ານເລີຍ ກະໄດ້ ເພາະປະຢັດ ເວລາດີ. ສູດມາຈາກ IG nuocmamafoods, FB Vietnamese Soul Food
1. ຕັ້ງເຕົາອົບທີ່ 200° ອົງສາເຊວ ຫລື or 400 ຟາເຣັນໄຮ.
2. ກຽມເຂົ້າຈີ່: ຜ່າເຂົ້້າຈີ່ ເປັນຊີກ ແຕ່ບໍ່ໃຫ້ຂາດ ຈຳນວນຕາມຕ້ອງການ.
3. ກຽມໄສ້: ປະສົມເຄື່ອງປຸງທຸກຢ່າງໃຫ້ເຂົ້າກັນ ແລະ ຄັ້ນໃຫ້ຈົນໄດ້ເນື້ອລະອຽດດີ. ສາມາດໃຊ້ເຄື່ອງຕີປະສົມກະໄດ້ ຕັ້ງໃສ່ເບີ້ຕ່ຳ (1-2 ນາທີ). ຈາກນັ້ນເອົາຄຣີມທີ່ຕີແລ້ວນັ້ນໃສ່ ບ່ວງ ຫລື ຖົງຢາງ ເຈາະຮູ ແລ້ວບີບໃສ່ໃນ ເຂົ້າຈີ່ ທີ່ຜ່າໄວ້. ປະໄວ້.
4. ກຽມ ຊ໊ອສກະທຽມ: ລະລາຍເບີ ແລ້ວ ເອົາເຄື່ອງປະສົມທຸກຢ່າງໃສ່ລົງເຄື່ອງຕີ.
5. ລວມສ່ວນປະກອບເຂົ້າກັນ: ປູເຈ້ຍມັນ(ສຳລັບໃຊ້ກັບເຕົາອົບ)ລົງໃນພາສະນະ ເປັນຖາດ ທີ່ຈະເຂົ້າເຕົາອົບ. ເອົາເຂົ້້າຈີ່ ຈຸ່ມລົງໃນ ຊ໊ອສກະທຽມ ໃຫ້ທົ່ວກ້ອນ. ເຮັດແບບນີ້ທຸກກ້ອນ ແລ້ວນຳໄປອົບ 10-12 ນາທີ (ຕັ້້ງຄ່າໂໝດເປີດພັດລົມໃນເຕົາອົບພ້ອມ).
6. ເອົາອອກມາ ພ້ອມເສີບ, ແຊບ!