ໜ້າຫຼັກສູດອາຫານລາວປະເພດລາບ/ກ້ອຍ/ຊອຍ/ແຊ່

ລາບຊີ້ນງົວ

(1 ໂຫວດ) • ໂດຍ ສາວວອນ ແກ້ງກອກ

4 ຄົນ · ປານກາງ · 40 ນາທີ · ປານກາງ

ອາຫານພື້ນເມືອງລາວຄື 'ລາບ' ໄປໃສກະຫາກິນໄດ້ ເປັນເມນູງານບຸນ ແລະ ງານສຳຄັນທາງປະເພນີ ເພາະ ເຊື່ອວ່າ ມັນເປັນໂຊກເປັນລາບ ຊີ້ນາ. ມາ ມາ ມື້ນີ້ ເຂົ້າຄົວເຮັດ 'ລາບຊີ້ນງົວ' ກັນ :)

ເຄື່ອງປຸງ

ວິທີເຮັດ

ຂັ້ນຕອນ1: ຂົ້ວຊີ້ນ ໃສ່ຫມໍ້ ເຮັດໄຟ ກາງ ໃຫ້ ພໍດີສຸກ ແຕ່ຢ່າໃຫ້ແຫ້ງເກີນໄປ

ຂັ້ນຕອນ 2: ເອົາຊີ້ນມາພັກໄວ້ໃສ່ຊາມ ປະໃຫ້ ພໍດີອຸ່ນ ແລ້ວເອົາ ກະທຽມ ແລະ ຫົວບົ່ວແດງ ທີ່ຊອຍລົງໄປ. ຕາມດ້ວຍ ປາແດກ, ແປ້ງນົວ, ຫມາກນາວ, ແລະ ຫມາກເຜັດ, ເຂົ້າຂົ້້ວລົງ. ຊີມລົດໃຫ້ພໍດີຕາມໃຈ,

ຂັ້ນຕອນ3: ເອົາຫອມທັງຫມົດລົງຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ. ພ້ອມເສີບກິນກັບຜັດສົດ ແລະ ເຂົ້າຫນຽວ້ອນໆ. ແຊບ!

ໂຫວດຂອງທ່ານ (1 ດາວ = ບໍ່ມັກ, 5 ດາວ = ມັກຫຼາຍ)


ຄຳເຫັນ


ເບິ່ງເພີ່ມ

 
ລິ້ງນີ້ໄດ້ຖືກກ໋ອບປີ້ໄວ້ແລ້ວ