ໜ້າຫຼັກສູດອາຫານອາຫານຫວຽດນາມປະເພດຫນື້ງ

ບັນກວນ

(3 ໂຫວດ) • ໂດຍ ທີມແຊບ zap.la

1 ຈານ · ຍາກ · 40 ນາທີ · ຖືກ

ອາຫານຫວຽດ ບັນກວນ ແຕ່ຢູ່ລາວກໍ່ມີຂາຍຫລາຍຄືກັນ. ມື້ນີ້ ມາເຮັດກິນເອງໄດ້ຢູ່ບ້ານ. ມາເບິ່ງວິທີເຮັດນຳກັນເລີຍ :)

ວິດິໂອ

ເຄື່ອງປຸງ

ເຄື່ອງປະກອບໄສ້ບັນກວນ

ເຄື່ອງເຮັດແຈ່ວ

ເຄື່ອງປະກອບແປ້ງບັນກວນ

ວິທີເຮັດ

1. ເຮັດໄສ້:

- ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳມັນ ຂົ້ວກະທຽມໃຫ້ຫອມ ແລ້ວໃສ່ຊີ້ນໝູລົງໄປຂົ້ວ.ປຸງລົດດ້ວຍ ນ້ຳມັນຫອຍ, ເກືອ, ແລະ ພິກໄທ. ແລະ ໃສ່ເຫັດຫູໜູລົງ, ຂົ້ວໃຫ້ເຂົ້າກັນຈົນສຸກ. ແລ້ວຈຶ່ງໃສ່ຫອມບົ່ວຊອຍ. ປົງໄວ້

2. ເຮັດແຈ່ວ:

- ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳ ໜ້ອຍໜຶ່ງ, ໃສ່ນ້ຳຕານ ແລະ ເກືອ ຕົ້ມໃຫ້ເປື່ອຍ. ແລ້ວໃສ່ ໝາກເຜັດ, ຫົວກາລົດຊອຍ ແລະ ນ້ຳໝາກນາວ ຕາມໃຈມັກ.

3. ກຽມແປ້ງບັນກວນ:

- ເທແປ້ງເຂົ້າຈ້າວ1ຖ້ວຍ + ແປ້ງສິງກະໂປ 1 ຖ້ວຍ ລົງໃສ່ຊາມ, ແລ້ວເທນ້ຳ ລົງຖ້ວຍເຄິ່ງ. ຄົນໃຫ້ແປ້ງລະລາຍ.

- ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳ ມັດຜ້າຂາວ (ບາງຄົນບໍ່ມີອຸປະກອນນີ້, ສາມາດ ເຮັດໃສ່ ໝໍ້ກະທະ ໄດ້ຄືກັນ), ພໍໝໍ້ຮ້ອນ ໃຫ້ເອົາແປ້ງເທລົງຜ້າຂາວ, ເຂ່ຍໆ ໃຫ້ ເປັນແຜ່ນ ແລ້ວໃສ່ ໄສ້ໝູສັບ. ຝາໝໍ້ປົກໄວ້ ແລ້ວມ້ວນແປ້ງປົກໄສ້ໄວ້. ຕັກອອກໄວ້ ຈານ ແລ້ວ ເຮັດ ແບບນີ້ ຈົນແປ້ງ ແລະ ໄສ້ໝູສັບໝົດ.

ເສີບກັບ ຜັກ ແລະ ແຈ່ວຕາມຊອບ


ເຄື່ອງມື ທີ່ໃຊ້ແຕ່ງເມນູນີ້

ໂຫວດຂອງທ່ານ (1 ດາວ = ບໍ່ມັກ, 5 ດາວ = ມັກຫຼາຍ)


ຄອມເມັ້ນ


ເບິ່ງເພີ່ມ

 
ລິ້ງນີ້ໄດ້ຖືກກ໋ອບປີ້ໄວ້ແລ້ວ