ມາເດີເຮັດອາຫານລາວກິນ, ໝົກໄກ່ແຊບໆ. ຂັ້ນຕອນບໍ່ໄດ້ຫຍຸ້ງຍາກເລີຍ, ໝົກຮ້ອນໆ ກິນກັບເຂົ້າໜຽວແຊບແຮງ!
1.ຕຳຫົວສີໄຄ, ຫອມບົ່ວແດງ,ຫມາກເຜັດ,ເກືອ, ແປ້ງນົວໃຫ້ມຸ່ນ ແລ້ວ ໄປຄົນໃສ່ຕ່ອນໄກ່ໃນຊາມ.
2. ໃສ່ເຂົ້າເບືອ. ທັບໄຂ່ໃສ່, ໃສ່ຫອມບົ່ວໃບຊອຍ,ແລະຜັກຊີຊອຍ.
3. ປຸງລົດດ້ວຍປາແດກ. ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ( ເທື່ອນີ້ມີເວລາເລີຍເອືອບປະໄວ້ຕູ້ເຢັນ 1 ຊົ່ວໂມງ ເຫັນວ່າມັນເຂົ້າເຄື່ອງດີກ່ອນ, ແຕ່ບໍ່ເອືອບກະໄດ້)
4. ນຳໄປຫໍ່ໃສ່ໃບຕອງ ມັດແຕ່ລະຫໍ່ໃຫ້ດີບໍ່ໃຫ້ນ້ຳມັນຮົ່ວ. ແລ້ວໄປຫນຶ້ງໃສ່ຫມໍ້ຊຶງ ໃຫ້ສຸກປະມານ30-40ນາທີ.
5. ເອົາອອກມາແກະ ໃສ່ຈານ ແລ້ວເສີບ.ກິນກັບເຂົ້າຫນຽວຮ້ອນໆແຊບແຮງ.
ປລ. ມີໝາກເຜັດໃຫຍ່ເຫລືອໃນຕູ້ເຢັນ ເລີຍແອບໃສ່ລົງໄປໃນຫໍ່ຫມົກນຳ :)