ມາເດີ ມື້້ນີ້ ຊິຊວນ ມາເຮັດ 'ຂົ້ວຊີ້ນງົວ ລາດເຕົ້າຮູ້' ວິທີເຮັດງ່າຍໆ ແຖມ ແຊບແບບຄາດບໍ່ເຖິງເລີຍລະ. ສູດຕາມລຸ່ມນີ້ເລີຍ :)
1. ຂົ້ວກະທຽມໃສ່ນ້ຳມັນໃຫ້ຫອມ ແລ້ວ ເອົາຊີ້ນງົວລົງ, ປຸງລົດດ້ວຍ ເກືອ,ນ້ຳຕານ, ນ້ຳມັນຫອຍ, ແລະ ສະອິ້ວຂາວ ຖ້າມັນແຫ້ງໂພດໃຫ້ຕື່ມນ້ຳຫນ້ອຍຫນຶ່ງ. ຂົ້ວຈົນຊີ້ນສຸກ ແລ້ວໃສ່ ຜັກຫົມ ແລະ ຫອມປ້ອມຊອຍລົງໄປ, ຄົນ ໄປມາ ປະມານ 1 ນາທີ ແລ້ວຊີມລົດໃຫ້ພໍດີ ແລ້ວ ປິດໄຟ.
2. ໄຂເຕົ້າຮູ້ຈາກຖົງໃສ່ຈານທີ່ຈະເສີບ, ລາດຂົ້ວຊີ້ນຮ້ອນໆນັ້ນ ລົງໃສ່ກ້ອນເຕົາຮູ້. ພ້ອມດ້ວຍໝາກເຜັດຊອຍໂຮຍໜ້າ. ເປັນອັນວ່າສຳເລັດ. ກິນກັບເຂົ້າຈ້າວ ແຊບ ໄປອີກ.