ໄກ່ ຢາຊາ (ອາຫານອາຟຣິກາ)

(0 ໂຫວດ) • ໂດຍ ແມ່ນ້ຳທິບ

4 ຄົນ · ຍາກ · 80 ນາທີ · ປານກາງ

ຢາກບອກວ່າ ໄກ່ ຢາຊາ ເປັນອາຫານປະຈຳຊາດຂອງ ປະເທດເຊເນການເລີຍກະວ່າໄດ້. ຂ້ອຍ ມີໂອກາດ ໄດ້ໄປຢູ່ ແລະ ໄດ້ກິນເມນູນີ້ປະຈຳ. ນີ້ແມ່ນສູດຂອງແມ່ບ້ານຂ້ອຍເອງ. ໃຜຢາກລອງສິ່ງໃຫມ່ໆ ເບິ່ງສູດນີ້ລະກະເຮັດຕາມໄດ້ເລີຍ :)

ເຄື່ອງປຸງ

ວິທີເຮັດ

1. ປາດໄກ່ ພໍໃຫ້ສະຫລຽງ ຍັດເຄື່ອງໃສ່ໄດ້, ແລ້ວປະໄວ້

2. ກຽມເຄື່ອງຍັດໃສ່ໄກ່: Prepare the stuffed :

- ຕຳກະທຽມ+ຂີງ+ຫອມພາສລີ່+ຫອມບົ່ວໃບ+ເກືອ+ໝາກເຜັດແຫ້ງ

3. ເອົາເຄື່ອງທີ່ຕຳນັ້້ນ ຍັດໃສ່ໃນຂາໄກ່ທີ່ປາດໄວ້ນັ້ນ. ແລ້ວບີບໝາກນາວຮວດເທິງໄກ່.

4. ໃສ່ນ້ຳມັນຫນ້ອຍໜຶ່ງ ໃນກະທະ ພໍຮ້ອນໃຫ້ ໃສ່ໄກ່ລົງໄປ, ປິດຝາໄວ້ ເຮັດໄຟອ່ອນໆ ຈົນກວ່າ ຈະສຸກ. ແລະ ປິດໄຟໄວ້.

5. ກຽມນ້ຳຊ໊ອສ

- ຕຳກະທຽມ+ພິໄທດຳ+ເຜັດແຫ້ງ+ເຜັດໃຫຍ່ຂຽວ

- ຈາກນັ້ນ ໃສ່ຫົວບົ່ວໃຫຍ່ ລົງໄປຕຳພໍຫຍາບໆ

- ແລ້ວ ປຸງລົດດ້ວຍ ສະອິ້ວ+ນ້ຳມັນຫອຍ+ ຄະນໍກ້ອນ(ລົດໄກ່)

6. ໃຊ້ຫມໍ້ຂາງໃຫຍ່, ຖອກນ້ຳມັນປະມານ 4 ບ່ວງແກງ ລົງໄປ, ພໍຮ້ອນໃຫ້ໃສ່ ເຄື່ອງທີ່ຕຳນັ້ນລົງໄປຂົ້ວຈົນຫອມ ແລ້ວ ຕື່ມນ້ຳ ພໍຖ້ວມ. ຕາມດ້ວຍ ໃບ ທາມ ແລະ ເບລີຟ (ສອງຢ່າງນີ້ມັນມັກມາຄູ່ກັນ). ເຮັດໄຟອ່ອນ ແລະ ໃຫ້ຫົວບົ່ວສຸກອ່ອນ ແລະ ເປັນ ສີໃສ ສະແດງວ່າໃຊ້ໄດ້. (ລະວັງຢ່າໃຫ້ນ້ຳແຫ້ງຫລາຍ)

7. ເອົາໄກ່ທີ່ສຸກນັ້ນ ຖອກລົງໝໍ້ຂາງ ທີ່ເຮັດ ຊ໊ອສນີ້, ແລ້ວ ເອົາ ມາສຕາດ ໃສ່ , ຄົນໃຫ້ທັງໝົດ ເຂົ້າກັນ ແລະ ນ້ຳໃຫ້ ແຫ້ງພໍດີ. ໃຫ້ບີບໝາກນາວໃສ່ ອີກບາດຫນຶ່ງ. ຊີມລົດຊາດ ພ້ອມເສີບ ກັບເຂົ້າຈ້າວ. ແຊບ ແບບ ອາຟຣິກາ :)


ຣີວິວ

ໂຫວດຂອງທ່ານ


ຄຳເຫັນ

ບໍ່ມີຄຳເຫັນ

ໂພສ ຄອມເມັ້ນ


ເບິ່ງເພີ່ມ