ແຈ່ວໝາກເຜັດດ້ານ ເຮັດ ໂຄດງ່າຍ ແຕ່ແສນວິເສດ ເພາະ ມັນກິນກັບຫຍັງກໍ່ໄດ້ ເຊັ່ນ ປີ້ງປາ, ຈີ່ຫນັງ, ປີ້ງຊີ້ນ, ໜຶ້ງຜັກ, ຜັກສົດ ຫລື ຊິບ່າຍ ເຂົ້າໜຽວຊື່ໆ ກະຍັງແຊບ :).
1. ຈີ່ໝາກເຜັດ, ກະທຽມ, ຫອມບົ່ວແດງ. ປອກເປືອກ ກະທຽມ ຫອມບົ່ວອອກ.
2. ຕຳ ທຸກຢ່າງໃສ່ຄົກ ໃສ່ ເກືອ ແລະ ແປ້ງນົວ. ຕັກໃສ່ຖ້ວຍ ໃສ່ ພາເຂົ້າ. ເຂົ້າໜຽວຮ້ອນຈ້ຳ :)